Jak zakázat synchronizaci mezi dvěma iPhone, iPad kontakty

Uživatelé produktů Apple, kteří mají více gadgetů, se zajímají o to, jak vypnout synchronizaci na iPhone. Na jedné straně se může zdát vhodné propojit jeden záznam a úplnou identitu zařízení. Na situaci se ale můžete podívat jiným způsobem. Úplné kopírování hovorů, kontaktů, zpráv, fotografií a dalších věcí může vést k úniku osobních údajů a důvěrných informací, takže pojďme zjistit, jak vypnout synchronizaci mezi iPhony.

Jak zakázat synchronizaci na iPhone: mezi dvěma iPhone, iPad, kontakty

Metody odpojení

Pokud jsou dva iPhony považovány za spárovaná zařízení, můžete použít jednu z navrhovaných metod:

  • používat různé účty Apple ID;
  • konfigurovat nastavení synchronizace.
jak vypnout synchronizaci na iPhone

Popišme si každý z nich podrobněji.

Používání různých Apple ID

Pokud druhý smartphone nepoužíváte, vyberte tuto možnost. Je rozumné použít jedno Apple ID pouze v případě, že obě zařízení patří pouze vám. V takovém případě můžete synchronizaci na iPhone deaktivovat následujícím způsobem:

  1. vytvořit nové Apple ID;
  2. resetujte telefon na tovární nastavení a odpojte stávající účet;
  3. po úplném resetu svázat nové ID.
jak vypnout synchronizaci mezi iPhony

Tímto způsobem budou oba telefony fungovat samostatně.

Nastavení

zajímavé 6,1 palce iPhone 12 a iPhone 12 profesionálů k odeslání jako první Apple připraveni zahájit výrobu iPhone 12

Pokud chcete použít jeden účet pro dvě zařízení, budete muset dokončit nastavení. To se děje následovně:

  1. přejděte do svého účtu v nastavení telefonu;
  2. otevřete sekci „iCloud“;
  3. deaktivujte funkci „iCloud Drive“.
zakázat synchronizaci mezi iPhone a iPad

V případě potřeby také vypněte následující funkce.

  • 'Ruce pryč'. Umožňuje pokračovat v práci na různých zařízeních. Nachází se na kartě „Obecné“ v nastavení.
zakázat synchronizaci kontaktů na iphone
  • 'FaceTime'. Zakáže příchozí hovory do druhého gadgetu. Nachází se na hlavní stránce v nastavení.
jak vypnout synchronizaci iPhone s iPadem
  • „Zprávy a telefon“. Tato možnost by měla být také deaktivována, aby na zařízení nepřicházely hovory a SMS.
jak vypnout synchronizaci na iPhone

Stejným způsobem můžete vypnout synchronizaci kontaktů na iPhone.

Vypnout synchronizaci mezi iPhone a iPad

Na rozdíl od dvou telefonů probíhá synchronizace mezi chytrým telefonem a tabletem bezdrátově prostřednictvím iTunes. Režim lze deaktivovat dvěma způsoby.

  • Prostřednictvím klienta iTunes v počítači.
  • Vypnutím synchronizace na iPadu.
jak vypnout synchronizaci iPhone s iPadem

V prvním případě můžete synchronizaci mezi iPhone a iPad deaktivovat následujícím způsobem:

  1. přejít na iTunes;
  2. Jdi do nastavení';
  3. poté klikněte na „Procházet“, kde musíte vybrat zařízení;
  4. otevřít 'Funkce iPad';
  5. zrušte zaškrtnutí řádku „Synchronizovat zařízení s iTunes“.
jak vypnout synchronizaci mezi dvěma iPhony

Ve druhém se to dělá jinak:

  1. otevřete 'Nastavení' na iPad;
  2. přejděte ke svému účtu Apple ID;
  3. přejděte na nastavení iCloud a iTunes, deaktivujte funkci.
jak zakázat synchronizaci fotografií na iPhone

Telefon poté nebude spárován s tabletem, dokud nebude tato funkce povolena. Někteří uživatelé také budou vědět, jak synchronizovat kontakty iPhone.

Rate article
Mobilní telefony - novinky, recenze a hacky.
Add a comment