Jak zakázat funkci „Najít iPhone“

Společnost Apple bere bezpečnost uživatelů produktů Apple vážně, a proto vylepšuje vývoj bezpečnostních algoritmů. Do této kategorie by měla být zahrnuta funkce „Najít iPhone“ – aplikace dokáže zjistit polohu smartphonu v reálném čase. Vzhledem k tomu, že si iPhone tradičně drží první místo v seznamu nejatraktivnějších chytrých telefonů pro zločince, stává se funkce vyhledávání nepostradatelným pomocníkem právoplatného majitele. Někdy však aplikace zasahuje pouze do vlastníka, takže je důležité vědět, jak v případě potřeby deaktivovat funkci „Najít iPhone“.

Jak vypnu funkci Najít můj iPhone?

Kdy musíte tuto funkci deaktivovat?

Užitečnost funkce by neměla být podceňována, ale existují situace, kdy je třeba funkci „Najít iPhone“ deaktivovat nebo dočasně deaktivovat. To přijde vhod:

  • při obnově iPhone přes iTunes;
  • při mazání informací ze zařízení, mazání obsahu a nastavení;
  • při obnově informací ze zálohy smartphonu uložené v počítači;
  • při přípravě zařízení na opravu před kontaktováním servisu.

Funkce je navržena tak, aby uživatel v případě potřeby mohl samostatně zapínat a vypínat funkci „Najít iPhone“. Výrobci smartphonů typu „apple“ důrazně nedoporučují deaktivovat tuto funkci v ostatních případech – aktivované vyhledávání opakovaně zachránilo majitele před krádežemi a ztrátami.

Jak vypnu funkci Najít můj iPhone?

Deaktivační metody

Pro pohodlí zákazníků společnosti Apple jsou k dispozici různé možnosti interakce s aplikací „Najít iPhone“, je možné tuto funkci deaktivovat jak běžnými prostředky, tak pomocí osobního počítače. Různé metody jsou spojeny s banální neochotou uživatelů znovu navštívit servisní střediska Apple – údržba iPhone je ve srovnání s podobnými modely považována za nákladnou. Rozmanitost přístupů také snižuje zátěž na horkou linku technické podpory společnosti. Funkci je možné deaktivovat i ze zařízení ovládaných pomocí Windows a Android, přístup k přenosu přes bezdrátovou síť by byl otevřený.

Jak vypnu funkci Najít můj iPhone?

Přes iOS

Před vypnutím funkce Najít můj iPhone se ujistěte, že je váš smartphone připojen k internetu. Je žádoucí, aby připojení bylo přes Wi-Fi – připojení by mělo potěšit stabilitou a slušnou rychlostí. Za prvé stojí za to vyzkoušet možnost deaktivace funkce standardními prostředky operační platformy iOS – tato metoda je považována za nejjednodušší a nejdostupnější pro uživatele iPhone. Tři navrhované možnosti jsou vhodné pro lidi, kteří používají zařízení běžící iOS – iPhone nebo iPad. Chcete-li funkci deaktivovat, doporučujeme pečlivě dodržovat popsaná doporučení.

Jak deaktivuji funkci Najít můj iPhone přes iCloud?

Pomocí nastavení iCloudu

Chcete-li funkci deaktivovat ovládáním aplikace iCloud ve smartphonu, otevřete „Nastavení“. V okně, které se otevře, najděte položku nabídky „iCloud“. Zobrazí se seznam nastavení aplikace, najděte možnost „Najít iPhone“. Pokud byla funkce dříve aktivována, jezdec se posune doprava a rozsvítí se zeleně. Chcete-li ji deaktivovat, posuňte jezdec doleva – indikátor zešedne, což znamená deaktivaci funkce. V případě potřeby zadejte v navrženém formuláři ID hesla k účtu Apple. Pokud je e-mail propojen s vaším účtem, počkejte na e-mail s oznámením o odpojení „Najít iPhone“. Opětovné zapnutí funkce je možné podobným způsobem vrácením posuvníku na pravou stranu.

Zakažte „Najít iPhone“ přes Iclaud

Zakázáním iCloud

zajímavé 6,1palcové iPhone 12 a iPhone 12 Pro se do prodeje dostanou poprvé při spuštění balíčku Subscription Pack Apple potvrzeno

Uživatelé také mohou účet zcela deaktivovat – nebojte se, účet zmizí z konkrétního zařízení, ale zůstane neporušený.

  1. Otevřete na svém smartphonu aplikaci „Nastavení“.
  2. Přejděte dolů na položku nabídky „iCloud“.
  3. Otevřete položku „Smazat účet“, což je užitečné pro odhlášení ze svého účtu.
  4. Vyberte, zda chcete synchronizované informace zachovat, nebo je odstranit.
  5. Ve formuláři, který se otevře, zadejte heslo k účtu.
  6. Počkejte na dokončení procesu odhlášení.

Poté bude funkce 'Najít iPhone' z aktuálního zařízení odstraněna.

Zakažte Najít iPhone prostřednictvím aplikace

Pomocí aplikace

Chytré telefony společnosti Apple mají předinstalovanou samostatnou aplikaci „Najít iPhone“, pomocí které je také možné tuto funkci deaktivovat. Pro tohle:

  • vyhledejte a otevřete aplikaci v seznamu nainstalovaných programů;
  • zadejte uživatelské jméno a heslo svého účtu Apple ID;
  • počkejte na dokončení synchronizace;
  • v otevřeném seznamu zařízení, na kterých je funkce aktivována, vyberte požadovaný smartphone;
  • přejeďte po ikoně vybraného telefonu zprava doleva;
  • klikněte na červené tlačítko „Odstranit“;
  • svoji volbu potvrďte opětovným stisknutím tlačítka „Odstranit“

Pamatujte, že toto řešení je dočasné, při příštím připojení k bezdrátové síti se funkce znovu aktivuje.

Zakažte „Najít iPhone“ přes počítač

Přes počítač

Uživatelé také dostanou možnost vypnout funkci Najít iPhone prostřednictvím počítače. Nemusíte instalovat další programy, potřebujete pouze funkční prohlížeč.

  1. Do adresního řádku zadejte www.icloud.com. V poskytnutém formuláři zadejte uživatelské jméno a heslo pro účet.
  2. Otevřete rozevírací kartu Všechna zařízení. V seznamu najděte zařízení, na kterém chcete zakázat funkci vyhledávání.
  3. V okně s informacemi o telefonu, které se otevře, najděte tlačítko Vymazat.
  4. Potvrďte svůj výběr a poté zadejte heslo k účtu.
  5. Volitelně je možné zadat telefonní číslo a přidat textovou zprávu potvrzující deaktivaci funkce.

Při prvním připojení smartphonu k internetu bude tato možnost deaktivována.

Je možné tuto funkci deaktivovat bez hesla?

Je možné se odpojit bez hesla Apple ID

Před deaktivací funkce Najít můj iPhone se ujistěte, že si vlastník pamatuje heslo a ID uživatelského jména účtu Apple. Bez hesla, kterým vlastník akci potvrdí, je deaktivace funkce nemožná – jinak v takovém ochranném algoritmu nebude mít smysl. Pokud úplně zapomenete heslo, na domovské stránce iCloud je formulář pro obnovení kódu. Majitel bude moci resetovat heslo vyžádáním dopisu na připojený e-mail nebo mobilní telefon a také zodpovězením bezpečnostních otázek položených během registrace. Nemá smysl doufat ve mezery ve firmwaru – společnosti Apple záleží na bezpečnosti zákazníků, takže chyby na operační platformě jsou okamžitě odstraněny.

Zakažte možnost Najít iPhone

Co dělat, když funkci nelze vypnout

Uživatelská zkušenost ukazuje, že k problémům s odpojením dochází, pokud k deaktivaci dojde prostřednictvím jiného iPhone nebo počítače. Pokud vlastník používá zařízení třetích stran, musí být bezdrátová síť na smartphonu vypnutá a telefon musí být vypnutý. Jinak proces běží náhodně, je nemožné předvídat výskyt chyby. Před vypnutím funkce Najít iPhone se proto ujistěte, že to opravdu potřebujete, a neexistuje jiný způsob, jak opravit vzniklou chybu. Není to nic Apple, ve kterém byla funkce zabudována – především jde o bezpečnost klientů, a „Najít iPhone“ je důležitou součástí velkého obranného mechanismu.

Rate article
Mobilní telefony - novinky, recenze a hacky.
Add a comment